Головна  →  Новини  →  7 жовтня 2023

Провели черговий навчальний семінар «Доступність громадського середовища для маломобільних груп населення» завітали представники комунальних служб, які відповідають за безпеку на дорогах.

Провели  черговий навчальний семінар «Доступність громадського середовища для маломобільних груп населення» завітали представники комунальних служб, які відповідають за безпеку на дорогах.
 
За час семінару ми закцентували увагу на таких питаннях:
 
Законодавча та нормативна бази, що регламентують вимоги доступності для маломобільних груп населення. Державні та галузеві будівельні норми, Державні стандарти України. Міжнародні стандарти.
 
Термінологія. Маломобільні групи населення. Поняття «доступність», «інклюзивність», «універсальний дизайн». В чому відмінності.
 
Загальна характеристика проблемних питань, які можуть виникати у маломобільних груп населення при переміщенні, орієнтуванні у громадському просторі, отриманні інформації та послуг.
 
Доступність пішохідних шляхів громадських відкритих просторів.
 
Пішохідні переходи. Перехрестя.
 
Засоби регулювання пішохідного руху (світлофори).
 
Доступність громадського пасажирського транспорту.
 
Засоби безпеки, орієнтування, отримання інформації при користуванні громадським середовищем.
 
Облаштування доступного громадського середовища. Помилки та штучно створені бар’єри. «Конфлікт інтересів»: міфи та реалії.
 
Маємо надію, що тепер під час планування та виконання будівельних та ремонтних робіт вулично-дорожньої мережі, фахівці відповідних служб, установ забезпечать професійний та відповідальний підхід до облаштування доступного міського громадського простору для всіх категорій користувачів.
 
Наша спільна мета – Київ без бар’єрів!
Перейти до спискуВерсiя для друку