Головна  →  Новини  →  5 липня 2023

У центрі Києва, в історичній області Липок, неподалік Банкової та Інститутської розташована Шовковична вулиця

У центрі Києва, в історичній області Липок, неподалік Банкової та Інститутської розташована Шовковична вулиця

 

З’явилася вона на початку 19 століття і примітна тим, що тут можна знайти низку старих будинків і незвичайних будівель, які збереглися до наших днів. Серед інших – Шоколадний будиночок, Арабський будинок, будинок Ікскюль Гільденбанда і не тільки.
 
Перша згадка вулиці з "ягідною" назвою датується 1834 роком. Тоді тут розташовувався шовковичний сад, в честь якого і була названа місцевість. До цього вулицю іменували Аптекарській, так як на ній знаходилася одна з перших аптек Києва.
 
Для збереження історичного вигляду вулиці, на ній частково залишилося первинне покриття із брущатого каменю, однак за довгі роки дана брущатка від навантаження автомобільного транспорту зазнала пошкоджень та опинилася в аварійному стані.
 
Відповідно до цього, КП "ШЕУ Печерського району" спільно із Комунальна корпорація "Київавтодор" розробило план оновлення вулиці Шовковичної, в якому буде поєднання сучасних технологій із історичним духом вулиці. Наразі тривають перший етап роботи, в якому буде виконано заміна пошкодженого брущатого каменю в обидві сторони. На другому етапі передбачається ремонт перил та пішохідної частини вулиці.
 
Ремонтні роботи -це тимчасово. А добре відремонтована дорога-надовго. Пробачте за тимчасові незручності . Ми піклуємось про Вас та про Вашу безпеку.
 
 
 
 
Перейти до спискуВерсiя для друку