Головна  →  Новини  →  30 вересня 2019

Швидкісний трамвай запустили! З вул. Старовокзальної курсують 1 і 3 маршрути

Друзі! Сьогодні перевіряв, як відремонтували Борщагівську лінію швидкісного трамваю – проїхався на одному з трамваїв від станції “Гната Юри” до “Вацлава Гавела”. Вже завтра відновимо рух трамваїв для пасажирів. А цими вихідними трамваї курсують в тестовому режимі.

На 5-ти станціях гілки - «Гната Юри», «Гарматна» (НАУ), «Проспект Перемоги», «Польова» та «Політехнічна» за тиждень-два повністю завершимо капітальний ремонт. Але вже з завтрашнього дня ними безперешкодно можуть користуватися пасажири. Там здійснили ремонт електропостачання, оновили платформи та вхідні групи. Також облаштували станції тактильною плиткою для пасажирів з вадами зору. На кожній станції працюватиме пункт безпеки. Для зручності пасажирів встановили термінали готівкового та безготівкового розрахунку. Всього ж на Борщагівській лінії швидкісного трамваю 12 станцій. У день ця лінія перевозить 180 тисяч пасажирів.

Також ми продовжуємо оновлювати рухомий склад трамваїв. Закуповуємо сучасні трамваї п'ятого покоління - з низькою підлогою, кондиціонуванням. Наступного року плануємо закупити 25 нових трамваїв у різних виробників. Це і "PESA», і «Татра-Юг», і львівський "Електрон”.

Також оглянув сьогодні Борщагівський шляхопровід, де триває масштабний ремонт. З моменту здачі в експлуатацію в 1967 році він не зазнавав капітального ремонту та перебував уже в аварійному стані. І я вдячний фахівцям, які працювали там вдень, і вночі. І завдяки яким тиждень тому ми змогли відкрили рух автотранспорту в напрямку центру міста по одній відремонтованій смузі.

Роботи на великому об‘єкті продовжуються. Вже до кінця 2019 року будівельники планують повністю відновити рух авто оновленою частиною шляхопроводу.

З весни 2020 року розпочнуться роботи на протилежній частині шляхопроводу. І влітку наступного року ми повністю відновимо проїзд відремонтованим шляхопроводом.

Подробиці дивіться у відео за посиланням: https://www.facebook.com/merkieva/videos/478917469630756/

Перейти до спискуВерсiя для друку