Головна  →  Новини  →  12 січня 2019

З 2016 року комунальна корпорація "Київавтодор" щорічно зменшує об`єми робіт з дрібного ремонту, віддаючи перевагу середньому та капітальному ремонтам

З 2016 року комунальна корпорація "Київавтодор" щорічно зменшує об`єми робіт з дрібного ремонту, віддаючи перевагу середньому та капітальному ремонтам

Проте, у зимову пору року дорожники, щоб забезпечити безпеку руху транспорту, в обов`язковому порядку виконують роботи з ліквідації аварійно-небезпечних руйнувань дорожнього покриття.

Серед широко використовуваних матеріалів у зимовий період – «литий» асфальтобетон, який достатньо ефективний для тимчасового припинення глибинного руйнування конструкції дорожнього одягу.

«Литий» асфальтобетон є сумішшю бітумного в’яжучого, кам’яного наповнювача і мінерального порошку, нагрітих та перемішаних в гарячому стані.

Назва матеріалу говорить сама за себе – така асфальтобетонна суміш придатна для лиття. В порівнянні зі звичайним асфальтобетоном ця суміш містить більшу кількість в’яжучого матеріалу. Транспортування литої асфальтобетонної суміші з асфальтобетонного заводу до місця виконання робіт здійснюється в автомобільних термокотлах «Мадро», які підтримують необхідну температуру.

Нагадаємо, що у відповідності до вимог технологічного регламенту при виконанні робіт «литою» асфальтобетонною сумішшю підґрунтовка ремонтної карти не виконується (лита суміш є і підґрунтовкою і ремонтним матеріалом), доставка суміші від котла «Мадро» до карти здійснюється за допомогою будівельних тачок та укладається врівень з поверхнею існуючого покриття без подальшого ущільнення матеріалу та присипається шаром гравію або щебеню.

До речі, саме виконання ремонту "литим" асфальтобетоном показано на видео, опублікованому у соціальній мережі "Фейсбук" у групі "dtp.kiev.ua" за посиланням:
https://www.facebook.com/dtp.kiev.ua/videos/340655876770785/?__xts__[0]=68.ARC7b7yeUvnL7m6GagdQ2a-NE0KYK5FItnNrR1k4F8XgxUD8bfpW4K2LJc88Jiijc8Xnl5qKY3EVUfr-EEddo22FMRFcPAR2wKS0uLy7e-ttU7jLUJ44yl1RN0EB_YVIxi7lllFCXT1KXgSb7DYtTEbwJ1iNZKxpVxugBycooIaBJ7M_MJbwaz-NCigpqv3qg5W-IuB-SlmRLL0OHd6WkxgVWumKZQO8Hfqx3Shr3qp_yCVJeZ2z_xl8uGTjH9Lpy9diC2qejmEHx9ZRS8Jb_la--L6JbZZ0Wl3CnbnE6Mx8UMfF7_Rdhc5JJ6ZzUzxoKAtJ4JDfHVQ8QciOJYpEcKkXsA5MsOQNcFM3rA&__tn__=-R

Сподіваємося, що після роз`яснень зрозуміло, що виконання вказаних робіт не потребує асфальтоукладчика.

Перейти до спискуВерсiя для друку