Головна  →  Новини  →  1 листопада 2017

Хрещатик: Нове обличчя Пішохідного

Хрещатик: Нове обличчя Пішохідного

Комунальники завершують ремонтні роботи на мосту, який зв’язує правий берег столиці та Труханів острів.

На Пішохідному мосту, протяжністю 0,43 км київавтодорівці замінили асфальтобетонне покриття доріг та пішохідної частини правобережних і лівобережних підходів із фігурних елементів мощення, встановили нові чавунні секції перильної огорожі, пофарбували її і стовпи освітлення, підвіски, ланцюги на мосту. Також змонтували перепони для авто на підходах до мосту та з боку проїзду від сходів Магдебурзького права. Наразі залишилося нанести 130 метрів розмітки. Вартість робіт оцінюється в 17 млн грн.

Під час інспекції ремонтних робіт на Набережному шосе та Пішохідному мосту Київський міський голова Віталій Кличко наголосив, що на сьогодні у столиці капітально відремонтована значна кількість доріг та внутрішньоквартальних проїздів. Однак, додав він, погіршення погодних умов іноді стає на заваді запланованим заходам. При цьому, оновлення об’єктів активно продовжується. «Ми робимо все, щоб реалізувати усі амбітні плани на цей рік щодо реконструкції столичних доріг», – сказав Віталій Володимирович. Він також додав, що нині тривають проектно-вишукувальні роботи з метою раннього весняного старту дорожнього сезону 2018 року. 

У понеділок очільник столиці проінспектував завершення ремонту на Пішохідному мосту, що зв’язує правий берег столиці та Труханів острів. «Декілька років тому тут робили ремонт. Однак він був виконаний неякісно. Зараз ми бачимо абсолютно оновлений міст», – зазначив голова КМДА. 

На мосту протяжністю 0,43 км замінили асфальтобетонне та покриття пішохідної частини правобережних та лівобережних підходів із фігурних елементів мощення, встановили нові чавунні секції перильної огорожі, пофарбували її та стовпи освітлення, підвіски, ланцюги на мосту. Також змонтовано перепони на підходах до мосту та з боку проїзду від сходів Магдебурзького права. Це не заважатиме пересуванню перехожих, але блокуватиме рух авто. Також з’явилися підземні контейнери для збору твердих відходів. Наразі залишилося завершити роботи з нанесення 130 метрів розмітки. Вартість виконання ремонту – 17 млн грн. 

Київський міський голова нагадав, що після реконструкції вже запущені такі великі об’єкти, як бульв. Дружби народів, Повітрофлотський та просп. Глушкова, шляхопроводи на просп. Науки та Одеській площі, Кільцева дорога. При цьому, мова йде не лише про заміну асфальтного покриття, а й огорожі, освітлення, тротуарів. «Все це має відповідати європейським стандартам. Я впевнений, що мешканці відчувають якісні зміни на столичних дорогах», – переконаний мер Києва. 

Наразі триває капремонт Набережного шосе на ділянці від Поштової площі до моста Метро – 2,6 км. Востаннє реконструкція тут відбувалася в 1986 році. Орієнтовна вартість будівництва – 124 млн грн. На сьогодні на об’єкті вже влаштоване двошарове асфальтобетонне покриття з полімерасфальтобетону. Ці роботи завершено на проїжджій частині в напрямку Поштової площі. Крім того, нанесено тимчасову розмітку фарбою та перевлаштовано гранітний бортовий камінь. Ремонт другої частини розпочнеться навесні 2018 року, як тільки дозволять погодні умови, повідомив Віталій Кличко. 

Крім того, розпочато роботи на вул. Олени Теліги, вул. Алма-Атинській. Всі ці об’єкти – перехідні і будуть здані в експлуатацію в 2018 році. Мер Києва розповів, що в столиці також облаштовують сучасні наземні пішохідні переходи, які мають підвищення і таким чином слугують свого роду обмежувачем швидкості для авто. На сьогодні таких переходів уже 56 по всьому місту і зроблені вони за європейським стандартами.

Пряме посилання на статтю: http://www.kreschatic.kiev.ua/ua/5026/art/1509473070.html

Перейти до спискуВерсiя для друку