КМДА Київська міська державна адміністрація


15 березня 2023

Цього року у столиці планують почати будівництво нової дворівневої розв’язки – на перетині вулиць Богатирської та Полярної

Цього року у столиці планують почати будівництво нової дворівневої розв’язки – на перетині вулиць Богатирської та Полярної

 

Закінчуємо розробку проєктно-кошторисної документації з реконструкції транспортного вузла на перетині вулиць Богатирської та Полярної. Наступним кроком стане оголошення процедури закупівель безпосередньо на виконання робіт із реконструкції.
 
На перетині двох магістралей будуватимемо розв’язку типу «неповний лист конюшини». Проєктна пропускна спроможність вузла – 11200 автомобілей/годину. Це у рази вище за перехрестя зі світлофором, яке постійно затримує рух, через що утворюються затори у пікові години.
 
Проїзд із вулиці Полярної до вулиці Героїв Дніпра здійснюватиметься через шляхопровід, який матиме 6 смуг руху. Довжина споруди – 125 м.
 
На розв’язці облаштують велодоріжки, а на шляхопроводі – спільний велопішохідний тротуар. Загальна довжина велодоріжок – близько 2,8 км.
 
Техніко-економічне обґрунтування реконструкції розв’язки вже схвалене відповідним розпорядженням.
 
Заплановано, що за умови регулярного фінансування, реконструкція транспортного вузла триватиме близько 2 років.
 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.