КМДА Київська міська державна адміністрація


23 вересня 2022

Дорожники готуються до зими: відремонтовано і перевірено 433 одиниці спецтехніки для боротьби з ожеледицею та прибирання снігу

Дорожники готуються до зими: відремонтовано і перевірено 433 одиниці спецтехніки для боротьби з ожеледицею та прибирання снігу
 
У столиці активно триває підготовка до осінньо-зимового періоду: комунальна корпорація «Київавтодор» підготувала 433 одиниці техніки із 537 запланованих. Спецмашини проходять повний техогляд та ремонт. І будуть вчасно готові до боротьби з ожеледицею та прибирання снігу. Про це інформує КК «Київавтодор».
Із 15 жовтня розпочинається цілодобове чергування дорожників із залученням 60 одиниць техніки. Окрім цього, на випадок надзвичайних погодних ситуацій може бути залучено ще близько 120 одиниць техніки сторонніх компаній. Нині ШЕУ районів укладають договори з організаціями.
Триває закупівля посипальних матеріалів. Через повномасштабну війну ДП «Артемсіль», яке опинилось на лінії фронту, призупинило свою роботу і не може постачати технічну сіль. Тому комунальна корпорація шукає інших постачальників солі, зокрема з сусідніх європейських країн. Та вартість цього реагенту в 5-6 разів вища, ніж у ДП «Артемсіль».
Через ситуацію, яка склалась із постачанням солі, збільшено закупівлю піску. Цього сезону дорожники змушені будуть частіше використовувати піщано-соляну суміш для обробки доріг і тротуарів. Наразі заготовлено близько 55 тисяч тонн піску.
Також використовуватимуть рідкі хлориди (соляний розчин). Нині опрацьовують можливість закупівлі й інших протиоежеледних реагентів, зокрема рідкого природного бішофіту.
 
 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.