Головна  →  Новини  →  30 листопада 2021

Комунальники готові до погіршення погодних умов у столиці

Комунальники готові до погіршення погодних умов у столиці
Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник під час наради щодо реагування на ускладнення погодних умов у зимовий період.
З ночі прогнозують погіршення погодних умов – мокрий сніг, шквалистий вітер і мороз.
«У ніч проти 1 грудня та упродовж першого дня зими метеорологи прогнозують погіршення погодних умов. Завчасно, до початку опадів, спецтехніка дорожників виїде на вихідні позиції у місті й розпочне обробку доріг, мостів і тротуарів протиожеледними засобами. У міста є достатня кількість посипальних і паливно-мастильних матеріалів», – зазначив Микола Поворозник.
 Комунальна корпорація "Київавтодор" має 458 одиниць основної і 128 одиниць додаткової техніки. Для оперативного реагування на дорожню ситуацію на базі «Київавтодору» працює диспетчерський центр моніторингу роботи комунального транспорту.
У разі погіршення погодних умов буде прийнято рішення про обмеження в'їзду великогабаритного транспорту у місто. Такий захід дозволить зменшити навантаження на дорожню мережу міста та зменшити ймовірність заторів.
Водіям у період погіршення погодних умов необхідно бути обачними на дорогах. А тих, хто ще не встиг змінити літню гуму на зимову, переконливо просять це зробити, аби не піддавати небезпеці себе та інших учасників дорожнього руху.
Також не варто залишати авто на тротуарах, крайніх смугах доріг та узбіччях, аби не заважати працювати спецтехніці. Автівки, які заважають прибиранню вулиць від снігу, евакуюють.
Перейти до спискуВерсiя для друку