КМДА Київська міська державна адміністрація


21 жовтня 2021

Після перерозподілу дорожнього простору схему руху вул. Солом’янською змінено

Після перерозподілу дорожнього простору схему руху вул. Солом’янською змінено
Смуга громадського транспорту шириною 3,5м, 2 автомобільні смуги по 3м та велосмуга завширшки 1,5м замість 3-х автомобільних смуг по 4 метри…
Саме так тепер здійснюється рух вул. Солом’янською.
На противагу багатьом скептикам, які з впевненістю казали, що автомобілісти завжди будуть у пріоритеті, місто поступово, але впевнено йде шляхом відходу від автомобілецентрізму і перерозподіляє дорожній простір між усіма учасниками руху по системі приоритетів «пішохід, у т.ч маломобільний - велосипед - громадський транспорт - автомобіль».
Велосипедні смуги на вул. Солом'янській протяжністю 3,7км поєднують існуючу велосипедну доріжку на вул. Волгоградській та проєктний магістральний веломаршрут "Солом'янка - Центр", що пройде через Солом'янську площу та наразі розглядається державною експертизою.
Крім цього, на вул. Солом'янській на перехрестях з вул. Волгоградською / вул. Андрія Головка та вул. Максима Кривоноса / вул. Генерала Шаповала вперше у столиці влаштували КОРОБЧАСТУ РОЗМІТКУ.
Вона позначає проїжджу частину в межах регульованого перехрестя, на яку за Правилами дорожнього руху заборонено в'їзд під час виникнення затору або створення перешкод для руху транспортних засобів і пішоходів.
Хочу нагадати, що днями більш зручним для велосипедистів став і бульвар Лесі Українки, де влаштували відповідні піктограми на існуючих смугах громадського транспорту, що передбачено ПДД.
Одночасно зазначу, що це рішення додаткове.
Вже в наступному році, після влаштування на другій половині бул. Лесі Українки нового тонкошарового покриття та зміни схеми організації дорожнього руху, з'являться окремі велосипедні смуги.
Велосмуги на бул. Лесі Українки поєднають велосипедну інфраструктуру на Печерську - вулиці Генерала Алмазова, Московську, Лаврську, Івана Мазепи, Омеляновича-Павленка та інші - з вул. Басейною і Бессарабською площею.
Сектор розвитку веломережі Департаменту транспортної інфраструктури КМДА
 
 
 
 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.