Головна  →  Новини  →  27 вересня 2021

До Дня автомобіліста та дорожника – історії про людей галузі. Цього разу – про Івана Мартиновича та Дмитра Котлубея

До Дня автомобіліста та дорожника – історії про людей галузі.  Цього разу – про Івана Мартиновича та Дмитра Котлубея
До Дня автомобіліста і дорожника, що відзначатимемо наступного місяця, розпочинаємо серію публікацій «Професіонали галузі» про заслужених робітників автомобільного транспорту і дорожнього господарства столиці.
 
Розпочинаємо серію публікацій з патріарха дорожньої галузі Києва Івана Івановича Мартиновича.
З 1982 по 1998 рік Іван Іванович очолював дорожню галузь столиці і за свою багаторічну сумлінну працю був нагороджений Орденом Трудового Червоного Прапора, чотирма медалями, грамотою Верховної Ради УРСР та іншими відзнаками.
 
 
Саме під його керівництвом у 80-90-ті роки минулого століття друге життя отримали вулиці Братиславська, Голосіївська, Паркова, Жилянська, Велика Васильківська, Симона Петлюри, Щербаківського, Броварський проспект, Володимирський узвіз та багато інших об’єктів дорожньо-транспортної інфраструктури Києва.
Колишніх дорожників не буває. Навіть у свій поважний вік Іван Іванович цікавиться всім, чим живе дорожня галузь Києва.
Ми запитали у нього, чим відрізняється робота дорожників 80-тих років минулого століття від сьогодення.
«Дорожня галузь Києва значно змінилася і виросла за ці роки. Машини стали багатофункціональними, зручними і комфортними. Процеси – автоматизованими. Для служби експлуатації це великий плюс. І її розвиток я бачу саме в цьому напрямку»,- розповів патріарх дорожньої галузі Києва.
На жаль, через стан здоров’я Іван Іванович зараз не має змоги брати участь в усіх заходах столичних дорожників. Але він завжди є невід’ємною частиною КК «Київавтодор» і прикладом для наслідування для молодих автодорівців.
 
Ще одна особистість, все життя якої пов’язане із дорожньою галуззю Києва і України вцілому, – Дмитро Олександрович Котлубей – Заслужений будівельник України.
 
 
Він пройшов всі щаблі кар’єри дорожньої галузі – від монтажника залізобетонних конструкцій і слюсара до керівних посад у Національному агентстві з підготовки до чемпіонату з футболу Євро-2012 та Міністерстві інфраструктури України.
Дмитро Олександрович має успішний досвід реалізації великих інфраструктурних об’єктів. Це, зокрема, будівництво доріг і мостів у Харківській, Донецькій, Львівській областях та місті Києві, будівництво метро у Харкові тощо.
Серед головних проблем дорожньої галузі Дмитро Котлубей вважає нестачу кваліфікованих кадрів і якість робіт.
Але додає, що немає проблем і питань, які не можна розв’язати при бажанні і системному фаховому підході до справи.
 
Вже наступного тижня ми продовжимо рубрику «Професіонали галузі». І нашими героями будуть легенди і професіонали КП «Київпастранс».
Перейти до спискуВерсiя для друку