Головна  →  Новини  →  13 серпня 2021

ІСТОРИЧНІ ТА ЗНАКОВІ МІСЦЯ УКРАЇНИ ЗАСЛУГОВУЮТЬ НА ПОВАГУ!

ІСТОРИЧНІ ТА ЗНАКОВІ МІСЦЯ УКРАЇНИ ЗАСЛУГОВУЮТЬ НА ПОВАГУ!
Яскравим доказом цього став інцидент із нахабним дрифтом на Софійській площі…
Через зухвалі дії в серці столиці, в буферній зоні пам’ятки ЮНЕСКО, місці знаходження Святині для кожного українця – Софійського Собору, протягом 3-х днів комунальники, клінінгові компанії та активісти відмивають бруківку.
Відпрацювали близько 3 тис.м2 покриття.
Проте, чорні сліди від шин на площі – не єдина заподіяна шкода!
Навантаження від великих швидкостей та кутів руху спорткарів спричинило додаткову руйнацію і без того пошкодженої клінкерної цегли, з якої влаштоване покриття Софійської площі!
Остаточні підрахунки збитків буде опубліковано додатково.
Поруч із кричущою неповагою до нашої країни, столиці, киян та гостей міста, такі інциденти завжди мають іншу сторону медалі – небайдужих громадян, які готові долучатися до виправлення чужих помилок.
Це також мало місце за ці три дні…
Нагадаю, що одразу після скандальних зйомок ролику, столична влада в особі балансоутримувача офіційно звернулася до Управління патрульної поліції та Прокуратури міста Києва щодо незаконних дій в пішохідній зоні історичної частини Києва та пошкодження покриття на Софійській площі.
При цьому наголошую, що міська влада жодних дозволів на проведення зйомок ТОВ «Ред булл Україна» НЕ НАДАВАЛА!
Навпаки, листом від 05.08.2021 №091038-721 у проведені заходу було ВІДМОВЛЕНО!
А поки правоохоронні органи займаються розслідуванням цього інциденту, столичні комунальники Комунальна корпорація "Київавтодор", по периметру площі, вже встановили антипаркувальні стовпчики, щоб унеможливити подібні випадки у майбутньому.
Перейти до спискуВерсiя для друку