Головна  →  Новини  →  19 травня 2021

Перевірка діяльності приватних підрядників – деталі обшуків у «Київавтодорі»

13.05.2021, на підставі ухвали Святошинського районного суду м. Києва, в приміщенні КК «Київавтодор» представники прокуратури і державної фіскальної служби провели перевірку й обшуки. Відшукували оригінали первинних бухгалтерських, фінансово-господарських, податкових документів КК «Київавтодор» по взаємовідносинам з низкою підприємств.
Кримінальні провадження, в розрізі яких проводився обшук, стосуються виключно підрядників, їх сумісної діяльності з залученими підприємствами та іх належного виконання податкових зобов’язань.
Корпорація сплачує усі необхідні податки у визначені законом терміни. Ні затримок, ні ухилянь від «Київавтодору» не було.
Відповідно до ст. 838 Цивільного кодексу Замовник і субпідрядник не мають права пред'являти один одному вимоги, пов'язані з порушенням договорів, укладених кожним з них з генеральним підрядником, якщо інше не встановлено договором або законом.
Виникає питання: Яке відношення корпорація має до господарської діяльності інших підприємств та їх сумлінного виконання приписів податкового законодавства? Чому вказані слідчі дії були проведені через такий тривалий час? Викладені обставини в ухвалі суду про обшук мали місце ще кілька років тому.
Зазначимо, що Департаментом внутрішнього фінансового контролю та аудиту КМДА постійно здійснюється внутрішній фінансовий аудит корпорації. «Київавтодор». Не зрозумілим залишається факт, чому правоохоронні органи обрали саме обшук як необхідну слідчу дію, необхідно всього на всього було затребувати необхідні матеріали шляхом запиту або на виконання вимог ухвали відповідного суду, як це відбувалося раніше.
Відповідно до Стаття 19 Конституції України правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством.
Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.
Усвідомлюючи всю важливість функцій та завдань, які покладаються на правоохоронні органи, Корпорація завжди сприяє слідству, однак виключно в межах та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.
Перейти до спискуВерсiя для друку