КМДА Київська міська державна адміністрація


16 березня 2021

Розпочався новий етап робіт із капітально ремонту просп. С. Бандери

Розпочався новий етап робіт із капітально ремонту просп. С. Бандери
Комунальна корпорація "Київавтодор"
розпочала черговий етап робіт із капітального ремонту просп. Степана Бандери.
Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Густєлєв.
«Цьогоріч місто повністю завершить капітальний ремонт просп. Степана Бандери. Це майже 150 тис. кв. м нового 3-х шарового асфальтобетонного покриття, 34 тис. кв. м відремонтованих тротуарів, двосторонні велодоріжки площею майже 13 тис. кв. м, 260 нових опор освітлення з LED-світильниками, сучасне бар’єрне огородження «Vario Guard» тощо», – зазначив Олександр Густєлєв.
Найближчими тижнями роботи триватимуть на ділянці від вул. Олени Теліги до залізничної станції «Зеніт» у напрямку Північного мосту. А згодом – від вул. Олени Теліги до просп. Оболонського. Також фінальний, верхній шар покриття буде влаштовано на ділянці проспекту від залізничної станції «Зеніт» до вул. Олени Теліги в напрямку станції метро «Дорогожичі».
«Всі основні роботи будуть завершені до кінця серпня. А весь комплекс робіт, із урахуванням озеленення, – до кінця цьогорічного дорожньо-будівельного сезону», – поінформував Олександр Густєлєв.
Він також нагадав, що проспект Степана Бандери на ділянці від Оболонського проспекту до Північного мосту був повістю відремонтований минулого року. І це перший масштабний ремонт проспекту з 1978 року, тобто за 43 роки.
«Загалом у 2021 році роботи з реконструкції і капітального ремонту будуть проведені на близько 20 об’єктах дорожньо-транспортної інфраструктури. На сьогоднішній день роботи вже тривають на Пейзажній алеї, вулицях Борщагівській і Милославській, Індустріальному шляхопроводі, Подільському мостовому переході. В найближчих планах – початок капітального ремонту вул. Льва Толстого, шляхопроводу на вул. Льва Толстого над залізницею, продовження робіт на вулицях Івана Франка і Чорнобильській, початок оновлення Кільцевої дороги (Т-1027). Також цього року заплановано розпочати реконструкцію вул. Андріївської і Новокостянтинівського шляхопроводу», – зазначив Олександр Густєлєв.
Крім того, за інформацією заступника голови КМДА, близько 50 вулиць будуть відремонтовані поточним середнім ремонтом, серед яких: вулиці Дорогожицька, Тургенівська, Автозаводська, Градинська, Ялтинська, Турівська, Чистяківська, Осиповського, проспекти Маяковського і Академіка Корольова, Чоколівський бульвар та інші.
А на 3-х штучних спорудах – двох пішохідних мостах – на Столичному шосе і на вул. Брожка, а також на шляхопроводі на перетині Кільцевої дороги і просп. Леся Курбаса поточний середній ремонт уже триває.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.