Головна  →  Новини  →  4 березня 2021

Дорожньо-будівельний сезон триває

Дорожньо-будівельний сезон триває

На багатьох об’єктах окрім оновлення дорожнього одягу й покриття тротуарів, облаштувуємо велосипедну інфраструктуру.

Дорожньо-будівельний сезон 2021 вже триває...
Разом з транспортними об’єктами розширюємо і велоінфраструктуру.
Роботи вже виконуються на вулицях Борщагівській, Милославській, Пейзажній алеї, шляхопроводах Індустріальному та на перетині пр.Леся Курбаса і Кільцевої дороги, Подільсько-воскресенському мостовому переході, пішохідних шляхопроводах на Столичному шосе та на перетині вул.Брожка і пр.Лобановського.
В рамках робіт з капітального ремонту двостороння велодоріжка протяжністю 1,5 км буде влаштована на проспекті Степана Бандери, як продовження минулорічних робіт.
Велоскладова протяжністю 1 км з обох боків вул. Милославської поєднається з маршрутом «Троєщина-Європейська площа», а велодоріжка довжиною 2,3 км на вул. Борщагівській стане частиною веломаршруту «Борщагівка-Центр».
Під час продовження ремонту вул. Івана Франка, нова велодоріжка буде комплексним продовженням побудованої у минулому році.
Вона поєднає існуючу велоінфраструктуру на вул. Липинського (що веде до Київського велотреку) із бул. Тараса Шевченка (де дозволено рух велосипедистів смугами громадського транспорту) та Ботанічною площею і вул. Леонтовича.
Велосмуга протяжністю 0,35 км на вул. Андріївській стане частиною пішохідної зони в рамках проєкту «Київська вітальня».
Також комфортними для велосипедистів стануть вулиці Маршала Рибалка, Богдана Гаврилишина, Шолуденка та Пирогова.
Саме на цих 4-х вулицях, завдяки перерозподілу вуличного простору, на початку літа будуть влаштовані велосмуги.
Як результат - велоінфраструктура поєднає між собою вул. Маршала Рибалка, Гаврилишина і Шолуденка, а велосмуга на вул. Пирогова примкне до виділеної смуги суміщеного руху громадського транспорту та велосипедистів по бул. Тараса Шевченка.
Крім того, нова смуга з'явиться на вул. Гарматній і з'єднається з існуючою велодоріжкою на просп. Любомира Гузара.
Для зручності велосипедистів у всіх районах столиці протягом 2021 року заплановано встановити ще 800 велопарковок біля об’єктів соціально-культурної сфери.
Нагадаю, що протягом 2020 року велоінфраструктура столиці збільшилася на 25 км.
Так, велосмуги і велодоріжки з’явились на вулицях Пушкінській, Рейтарській, Золотоворітській, Ярославів Вал, Івана Франка, Академіка Білецького, Стрілецькій, Бастіонній, Ольгінській, Заньковецької, Олеся Гончара, В’ячеслава Липинського, Туполєва, пров. Володимирському, просп. Любомира Гузара, б-рі Леоніда Бикова, Володимирському узвозі та інших.
 
Перейти до спискуВерсiя для друку