Головна  →  Новини  →  21 листопада 2020

62 острівці безпеки з’явилось цього року

62 острівці безпеки з’явилось цього року
Завершуємо роботи з облаштування чергового острівця безпеки...
Загалом у 2020 році їх з’явилось 62.
Як капітального, так і модульного типу.
Нові острівці безпеки облаштовані в усіх районах: 50 - власними силами КП ШЕУ, що входять до складу комунальної корпорації «Київавтодор», в рамках робіт з утримання вулично-дорожньої мережі, ще 12 - в рамках капітальних ремонтів вул. Туполєва, проспектів Степана Бандери і Любомира Гузара.
До речі, розуміючи необхідність додаткового захисту пішоходів в умовах постійно зростаючої кількості автомобілів на столичних дорогах, Київ розпочав облаштування острівців безпеки ще в 2017 році, за рік до введення в дію нових державних будівельних норм щодо проєктування вулиць і доріг, згідно з якими було введено обов’язкове облаштування острівців безпеки на нерегульованих пішохідних переходах через проїзну частину з 4 та більше смугами руху (ДБН В.2.3-5:2018).
Не є збігом простих обставин і суттєве збільшення кількості острівців безпеки в цьому році.
Ми свідомо визначили ці роботи одним з пріоритетів дорожньо-будівельного сезону.
І облаштування 50-ти острівців на вже існуючих дорогах, без виконання на них робіт з реконструкції чи капітального ремонту, говорить саме за себе.
У наступному році роботи з підвищення безпеки руху на дорогах, у тому числі облаштування нових острівців безпеки, будуть обов’язково продовжені.
Перейти до спискуВерсiя для друку