КМДА Київська міська державна адміністрація


22 жовтня 2020

На вул. Архітектора Городецького з’явилась нова смуга для велосипедистів

На вул. Архітектора Городецького з’явилась нова смуга для велосипедистів
Нова двостороння велосмуга...
На вул. Архітектора Городецького з’явилась нова смуга для велосипедистів, яка простягаєтсья від вул. Хрещатик до площі І.Франка і з’єднується із вже існуючими по вул. Ольгинській та Заньковецької.
Велосмуга позначена відповідною розміткою та знаками.
Також, завдяки проведеним змінам в організації дорожнього руху, влаштовані спеціально відведені місця для паркування авто.
Вулиця Архітектора Городецького – історична частина міста, вимощена бруківкою, тому наразі смуга для велосипедистів теж має історичне покриття з природньої бруківки.
Одночасно в планах змінити покриття цієї велосмуги на фігурні елементи мощення, що більш зручні для руху на велосипеді.
До речі, у 2020 році велосмуги і велодоріжки з’явились на вулицях Пушкінській, Рейтарській, Золотоворітській, Ярославів Вал, Івана Франка, Стрілецькій, Бастіонній, Ольгінській, Заньковецької, Олеся Гончара, В’ячеслава Липинського, Туполєва, пров. Володимирському, пр. Любомира Гузара, бул. Леоніда Бикова, Володимирському узвозі...
Комфортнішим для велосипедистів став і бул. Тараса Шевченка.
Цьогоріч на бульварі у виділених смугах для руху громадського транспорту, довжиною близько 3,7 км, було дозволено рух велосипедистів.
Завдяки такому рішенню з'єднується велорух на бульварі і вулицях Леонтовича, Пушкінській, І.Франка, О.Гончара, а у перспективі – ще і вул. Терещенківській.
 
 
 
 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.