Головна  →  Новини  →  1 жовтня 2020

Виїзні наради з перевірки готовності КП, що входять до складу КК Київавтодор, до осінньо-зимового періоду - традиційна робоча складова...

Виїзні наради з перевірки готовності КП, що входять до складу КК Київавтодор, до осінньо-зимового періоду - традиційна робоча складова...
Цього разу – у Деснянському районі.
Перевіряємо готовність спецтехніки комунальних підприємств, наявність підписаних договорів зі сторонніми організаціями на залучення додаткової техніки на випадок надзвичайних ситуацій, обговорюємо проблемні питання...
Цікаво, вперше за багато років, на порядку денному не стоїть питання закупівлі солі та піску.
Минулорічна тепла зима залишила на цей рік у спадок майже всі закуплені ПОМ, тому на сьогоднішній день всі КП ними повністю забезпечені – загалом у солесховищах зберігається 45,9 тис.т солі (102% від запланованого на початок осінньо-зимового періоду) та 33, 8 тис.т піску (117% від плану).
Що стосується спецтехніки, то на 1 жовтня 80% техніки, а це 439 одиниці, вже повністю готови до робити у зимовий період.
Загалом буде підготовлено 544 одиниці спеціалізованої техніки для цілодобових чергувань і позмінної робити.
До речі, на випадок різкого погіршення погодних умов вже з 15 жовтня частина снігоприбиральної техніки шляхово-експлуатаційних підприємств КК «Київавтодор» перейде на цілодобове чергування.
А з 1 листопада вся зимова спецтехніка та механізми чергуватимуть у цілодобовому режимі.
Напередодні зими також важливо, що наразі столичні дорожники мають власну систему моніторингу погодних умов.
5 спеціалізованих дорожніх метеостанцій https://www.facebook.com/100007653786580/posts/2678528329078934/?extid=0&d=n,
які нещодавно закупила столиця, вже змонтовані і розміщені на в’їздах у столицю з усіх напрямків.
Дані нової смарт-системи оперативно передаються на монітори диспетчерського (ситуаційного) центру, що працює на базі комунальної корпорації «Київавтодор».
Отримана інформація допоможе дорожникам визначати тип та концентрацію необхідних для використання протиожеледних матеріалів - рідкий розчин, сіль, піщано-соляна суміш, раціонально використовувати техніку, паливно-мастильні матеріали тощо.
 
Перейти до спискуВерсiя для друку