КМДА Київська міська державна адміністрація


1 липня 2020

СЬОГОДНІ КОМУНАЛЬНІЙ КОРПОРАЦІЇ «КИЇВАВТОДОР» 75 РОКІВ !!!

СЬОГОДНІ КОМУНАЛЬНІЙ КОРПОРАЦІЇ «КИЇВАВТОДОР» 75 РОКІВ !!!
Саме з розбудови столиці після війни і розпочалась історія найбільшого і найстарішого муніципального підприємства України.
 
1 липня 1945 року, згідно з рішенням Виконкому Київської міської ради депутатів трудящих від 16.06.45 #408/3, створено трест «Гідрошляхбуд», який в наступному перетворений у ККО «Київміськгідрошляхміст» і далі в КК «Київавтодор».
 
Сьогодні комунальна корпорація - це понад 3,8 тис.осіб, 1,5 тис.од.дорожньої і спеціальної техніки, 16 підприємств (КП ШЕУ, КАШМ, КАТП-273904, Київміськсвітло, Автодорсервіс, УКК), що входять до її складу і обслуговують 2230 вулиць, загальною протяжністю 1667,8 км, 225 пішохідних переходів, 171 мостів і шляхопроводів, 831,5 км закритої дощової каналізації, понад 71 тис.опор освітлення та 178 тис.світлоточок.
 
«Київавтодор» системно змінюється, впроваджує нові підходи, технології, матеріали, реалізує масштабні проєкти. Вибудовуються нові пріоритети, все більше уваги приділяється пішоходам, велосипедистам, громадському транспорту, безпечній інфраструктурі…
 
Звісно, є багато критики, і столичним дорожникам є над чим працювати.
 
Проте в свято хочеться просто привітати і сказати щире «Дякую» багатотисячному, високопрофесійному, відданому своїй справі колективу комунальної корпорації «Київавтодор».
Ви робите Київ кращим, комфортнішим, чистішим!
Впевнений, у вас попереду багато нових викликів, сучасних інфраструктурних проектів, транспортних магістралей і розв’язок, оновлених, зручних для всіх киян і гостей столиці вулиць і проспектів тощо.
 
Радий, що корпорація та її колектив є частиною мого життя.
Ми разом пройшли певний етап і нам є чим пишатися!
 
Зі Святом, дорогі автодорівці!
 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.