КМДА Київська міська державна адміністрація


27 листопада 2019

Міжнародна ініціатива з прозорості інфраструктури CоST спільно з КК «Київавтодор» представила верифікаційний звіт з моніторингу капітальних ремонтів вулиць столиці

Міжнародна ініціатива з прозорості інфраструктури CоST спільно з КК «Київавтодор» представила верифікаційний звіт з моніторингу капітальних ремонтів вулиць столиці

Висновок позитивний, рівень прозорості забезпечено.

Завершився дворічний моніторинг об’єктів капітального ремонту інженерами міжнародної ініціативи CoST. В рамках пілотного проєкту було проведено розкриття даних за об’єктами: «Капітальний ремонт дорожнього одягу Кільцевої дороги», «Капітальний ремонт дорожньої мережі м. Києва: вул. Алматинська від вул. Празької до вул. Літинської».

«За ініціативи мера Києва Віталія Кличка у вересні 2017р. підписано меморандум про взаєморозуміння між КМДА, національним секретаріатом ініціативи CoSТ та Комунальною корпорацією «Київавтодор».
Київ став першим містом в Україні, яке розпочало співпрацю щодо оцінки ремонтів доріг фахівцями CoST. «Ми дослухаємось до усіх пропозицій фахівців і відкриваємо їм усі дані», – прокоментував Олександр Густєлєв.

Про абсолютну відкритість зазначають і в ініціативі CoST.

«Слід зазначити безпрецедентний рівень прозорості та відкритості з боку замовника (КК «Київавтодор») – було отримано відповіді на всі запити версифікаціїної групи, всі копії первинних документів надавались в рамках реактивного розкриття інформації. Замовник не тільки надавав необхідну інформацію, А ще і забезпечив ефективне спілкування версифікаціїної групи CoST з усіма учасниками проекту, від проєктувальника до Інженера з технічного нагляду, представників генпідрядника і навіть субпідрядників» - зазначив виконавчий директор Ініціативи з прозорості інфраструктури CoST Святослав Абрамов.

CoST досліджує проєкти на всіх стадіях і моніторить їх ефективність: проектну документацію, тендерну документацію, роботу підрядника і технічний нагляд. А потім — аналізує і надає свої висновки та рекомендації.

Об’єкти для моніторингу – важливі для міста. Так, вул. Алматинська – головну вулицю мікрорайону ДВРЗ, не ремонтували більше 50 років. До капітального ремонту ширина проїзної частини була 6,15 м, після – 14 м.

«Завдяки проведеному капітальному ремонту на Алматинській збільшилась кількість смуг руху з 2 до 4. Також відремонтовано шляхопровід через залізницю із зміною геометричних параметрів проїзної частини, реконструйовано в частині трамвайних колій. Після завершення робіт вул. Алматинська стала зручнішою і безпечнішою для усіх користувачів», зазначив Олександр Густєлєв.

Частина Кільцевої дороги (від просп. Перемоги до повороту на місто Вишневе) – одна з найбільш завантажених магістральних вулиць. Завдяки капітальному ремонту вдалось розширити проїзну частину з 13-18,5 м до 16,5-20,25 м і збільшити кількість смуг з 3-4 до 4-5. Після завершення робіт пропускна здатність магістралі збільшилась і поліпшилась ситуація з трафіком.

«Перевіркою всіх даних займається команда незалежних професійних інженерів, які мають багаторічний досвід роботи у дорожні галузі. Всі результати CoST оприлюднює у своїх звітах. Вся інформація відкрита та прозора», заявив мер столиці Віталій Кличко.

Мер підкреслив – останні кілька років у Києві тривають інтенсивні дорожні роботи. Нам вдалося зробити багато.Ми оновили майже 900 кілометрів доріг та внутрішньоквартальних проїздів. Це вулиці, що не бачили ремонту по 30-40-50 років.

«Об’єкти капітального ремонту планують наносити на карту розміщену на порталі CoST»- повідомляє заступниця міністра інфраструктури Наталія Форсюк. Вона додала, що публікуватимуться дані про тендерну процедуру, підрядників, виконання робіт. І ця інформація буде у загальному доступі - це ще один механізм забезпечення прозорості і публічності.

КК «Київавтодор» планує продовжити співпрацю з міжнародною ініціативою з прозорості інфраструктури CoST. Тож, наступного року з’являться нові об’єкти моніторингу незалежними експертами.

Верифікаційний звіт доступний за посиланням https://drive.google.com/…/1zMbE05sLk6JZxxhwzAMUF8yLEF…/view

Подробиці в фотоальбомі.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.