КМДА Київська міська державна адміністрація


15 липня 2019

СЬОГОДНІ: "Злива, що затопила Київ, стала найсильнішою за останні 50 років"

СЬОГОДНІ: "Злива, що затопила Київ, стала найсильнішою за останні 50 років"

За даними метеорологів, вчора у столиці випала рекордна кількість опадів.

Фото: pexels.com

Недільна злива, в результаті якої у Києві виявилися підтопленими безліч вулиць, стала рекордною. Про це повідомляється на сайті метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.

"Чотирнадцятого липня в столиці було зафіксовано рекордну кількість опадів в цей день – 36 мм, що на 8 мм більше ніж це було у 1962 році. Варто відзначити, що максимальна кількість опадів у Києві з 1891 року випала 20 липня 1902 року – 103 мм", - йдеться у повідомленні.

 

Новини "Сьогодні" повідомляли, що через вчорашню зливу "попливла" Борщагівка та Індустріальний міст. Найсильніше були затоплені вулиці Казимира Малевича, Кудряшова і проспект Космонавта Комарова.

Відзначимо, що минулого разу негода в Києві і області, яка супроводжувалася потужною зливою і ураганним вітром, накоїла чимало лиха. Кияни і жителі столичної області також викладали в мережічисленні фото наслідків. У Бучі, де штормовий вітер ламав столітні дуби та викорчовував з корінням багаторічні сосни.

Пряме посилання на новину: https://ukr.segodnya.ua/kiev/kother/liven-zatopivshiy-kiev-stal-samym-silnym-za-poslednie-50-let-1301400.html?fbclid=IwAR0zbN6eV8LiYpAynlFTooHGoSbaukSlX5g1vbeKi9HOSXtB9Nj7lLuziMY



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.