КМДА Київська міська державна адміністрація


4 червня 2019

Комунальна корпорація «Київавтодор» продовжує влаштування підвищених пішохідних переходів у столиці

Комунальна корпорація «Київавтодор» продовжує влаштування підвищених пішохідних переходів у столиці

Черговий підвищений пішохідний перехід було влаштовано на вул. Володимирській, 68, поблизу Національного університету харчових технологій.

Влаштування таких переходів змушує водіїв транспортних засобів знижувати швидкість перед ними по аналогії з пристроями примусового зниження швидкості, що значно зменшує вірогідність наїзду на пішоходів. Крім того, значно покращиться безпека та комфортність перетину проїзної частини особами з обмеженими фізичними можливостями.

До впровадження такого засобу організації дорожнього руху працівники комунальної корпорації «Київавтодор» підійшли комплексно:
- завдяки встановленню сучасних зливоприймачів вирішено питання водовідведення на таких пішохідних переходах;
- з метою забезпечення безпечних умов перетину проїзної частини нанесено дорожню розмітку 1.14.3 з використанням двокомпонентного пластику з підвищеними зносостійкими властивостями;
- для зосередження додаткової уваги водіїв встановлено нові дорожні знаки на флуоресцентній основі.

Також подбали дорожники і про людей з порушенням зору – на підходах до переходу влаштовано тактильну плитку для кращого їх орієнтування у міському середовищі і недопущення випадкового виходу на проїзну частину.

Автодорівці планують і надалі продовжувати практику влаштування технічних засобів організації дорожнього руху, що підвищуватимуть безпеку пішоходів: підвищених пішохідних переходів, острівців безпеки тощо.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.