КМДА Київська міська державна адміністрація


20 травня 2019

Комунальна корпорація «Київавтодор» відзначена сертифікатом компанії «Crafco» за лідерство у впровадженні робіт із заливки тріщин дорожнього покриття в Україні

Комунальна корпорація «Київавтодор» відзначена сертифікатом компанії «Crafco» за лідерство у впровадженні робіт із заливки тріщин дорожнього покриття в Україні

Наприкінці 2015 року комунальна корпорація «Київавтодор» для всіх шляхово-експлуатаційних підприємств, які входять до складу корпорації, придбала новітню техніку - спеціальні машини «Crafco» серії «Super Shot» для заливки тріщин дорожнього покриття. На той час це було чимале нововведення, адже така технологія не використовувалася раніше дорожниками столиці.

В той же час, в Європі і США такі роботи проводяться постійно, адже ефект від своєчасно пролікованих тріщин у дорожньому покритті чималий.

Після проведеного навчання автодорівці взялись за роботу, збільшуючи з року в рік об’єми виконання таких робіт. Лише у 2018 році дорожниками було «проліковано» понад 360 тис. пог. метрів дорожнього покриття, а за три роки ця цифра складає майже 800 тис. пог. м.

Виконання таких робіт є вкрай важливим: технологія заливання тріщин дозволяє суттєво подовжити експлуатаційний термін дорожнього одягу, адже саме поздовжні і поперечні тріщини, що виникають в результаті старіння асфальтобетонного покриття, значного транспортного навантаження, впливу навколишнього середовища та інших факторів, є найпоширенішим видом руйнування дорожнього покриття. В свою чергу, збільшення терміну експлуатації дорожнього одягу дозволяє зекономити кошти на його ремонті.

Наразі роботи з «лікування доріг» тривають в усіх районах столиці, і такі роботи продовжуватимуться упродовж всього літа та осені.

Приємно, що кропітка робота автодорівців знайшла визнання іноземних колег.

Подробиці в фотоальбомі.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.