Головна  →  Новини  →  8 травня 2019

Вечірній Київ: "Дорожники, ветерани та школярі поклали квіти до пам'ятника легендарному авто"

Вечірній Київ: "Дорожники, ветерани та школярі поклали квіти до пам'ятника легендарному авто"

Сьогодні, у День пам’яті та примирення та напередодні свята Перемоги, у столиці відбувається чимало пам'ятних заходів – кияни вшановують Героїв та поминають жертв страшної війни.

Фахівці комунальної корпорації «Київавтодор», на чолі з генеральним директором Олександром Густєлєвим та керівниками підприємств, що входять до складу корпорації, за доброю традицією прийшли низько вклонитися автомобілістам і дорожникам, які загинули у роки Другої світової війни. Про це повідомили у прес-службі корпорації.

 

Разом із дорожниками були присутні почесні гості: Анатолій Свирид – непереможний «кіборг», захисник Донецького аеропорту, і відомий український актор та режисер, Народний артист України Володимир Дмитрович Талашко, відомий всім за роллю старшого лейтенанта Сергія Скворцова у фільмі «В бой идут одни «старики», а також оркестр Київського військового ліцею ім. Івана Богуна.

 

– Минають роки, на превеликий жаль, все менше серед нас ветеранів та очевидців тих страшних років, проте пам’ять про їх небувалий героїзм і силу духу, які перемогли найжорстокіші випробування і нелюдські страждання, пам’ять про мільйони жертв, яких забрала ця жахлива війна, ніколи не згасне в наших серцях, – пишуть комунальники.

Вшанувати пам'ять загиблих у роки війни прийшли й учні 1-В класу спеціалізованої школи № 85 Голосіївського району.

Пам’ятник воїнам-автомобілістам і дорожникам – пам’ятний знак, який споруджено 1985 року на честь 40-ї річниці перемоги у Другій світовій війні. На постаменті знаходиться справжній радянський вантажний автомобіль ЗІС-5 (роки виробництва 1933-1948), який станом на 1985 рік був повністю справним. Згідно з наказом Головного управління охорони культурної спадщини від 25.09.2006 № 53, має статус пам’ятки історії.

Фото Бориса Корпусенка.

Пряме посилання на новину: https://vechirniy.kyiv.ua/news/dorozhnyky-veterany-ta-shkolyari-poklaly-kvity-do-pam-yatnyka-lehendarnomu-avto?fbclid=IwAR0RkGuRYSSJ0kDC_RSl5w_Ri_jorGLt57NOuOmXnDTZXYbGz-dsbwCQomw

Перейти до спискуВерсiя для друку