КМДА Київська міська державна адміністрація


26 квітня 2019

Сьогодні виповнюється 33 роки з моменту страшної аварії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні виповнюється 33 роки з моменту страшної аварії на Чорнобильській АЕС

Вже в першу ніч після аварії поряд з пожежними, співробітниками міліції, медичними працівниками та військовозобов’язаними у район ЧАЕС були направлені дорожники – працівники комунальних підприємств, що входять до складу комунальної корпорації «Київавтодор», в першу чергу з КАТП – 273904.

Лише упродовж 27-30 квітня 1986 року 48 водіїв-автодорівців, ризикуючи своїм життям і здоров’ям, здійснювали роботи із дезактивації та обезпилювання автомобільних доріг та транспортних засобів у Чорнобильській зоні. З 27 квітня по 25 грудня 1986 року 437 дорожників з КАТП – 273904 були направлені у район ЧАЕС.

Чимало учасників ліквідації наслідків жахливої катастрофи вже немає з нами. Проте їх самовідданий подвиг ніколи не стане минулим, адже пам’ять про героїв-ліквідаторів назавжди з нами.

Сьогодні, в день 33-ї роковини аварії на Чорнобильській АЕС, керівництво комунальної корпорації «Київавтодор» на чолі з генеральним директором Олександром Густєлєвим, керівниками підприємств, що входять до складу корпорації, та героями-ліквідаторами поклали квіти до пам’ятного знаку «Воїнам Чорнобиля» на території Меморіального комплексу жертвам Чорнобильської катастрофи.

Чорнобиль для нас ніколи не стане минулим. Ми шануємо і пам’ятаємо героїв-ліквідаторів, які, незважаючи на смертельну загрозу для свого життя, зробили все, щоб захистити Україну і світ, кожного з нас від жахливої біди!

Вічна пам'ять і шана героям! Безмежна вдячність і повага до всіх учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС!

Подробиці в фотоальбомі.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.