Головна  →  Новини  →  5 квітня 2019

Вечірній Київ: "Міст Метро ремонтують за унікальною технологією, проїзд відкриють восени"

Вечірній Київ: "Міст Метро ремонтують за унікальною технологією, проїзд відкриють восени"

На мосту Метро через Русанівську протоку вперше в Україні виконуються унікальні роботи. "Вечірній Київ" побував на місці реконструкції й першим побачив новий для країни технологічний процес. 

-Як ви пам’ятаєте, ремонт мосту – підготовчі роботи -  розпочався напередодні зими 2018 року, - говорить керівник підрозділу КК «Київавтодор» Михайло Деренько. – Повністю всі роботи на мосту Метро через Русанівську протоку завершаться до кінця будівельного сезону 2019 року. Взятися за міст було необхідно тому, що він знаходився в передаварійному стані. Крім ремонту  полотна, виконуються роботи з підсилення прогонової будови.

Протягом зими зроблено підготовку у двох прогонах з влаштуванням опорних діафрагм і інших конструкцій для того, аби з початком сприятливих погодних умов була можливість натягнути арматуру в утворені канали та продовжити ремонт.

Міст з середини виглядає так

Нині на об’єкті ремонтують тротуари, зроблено часткову заміну блоків. Проводиться армування конструкцій тротуара, спеціалісти готуються до встановлення бортового каменю.

-Просто зараз виконуємо натягування арматурних пучків в конструкціях прогонових будов, - пояснює Михайло Деренько.- Це дуже складна робота, таке в Україні виконується вперше за технологіями німецької фірми «Давідаг», що виробляє напружену арматуру й обладнання для її встановлення. Всі дії наших будівельників супроводжують німецькі спеціалісти, а також контролюються українськими науковцями, що стежать за станом мостової споруди. Це робиться для того аби відновити несучу здатність мосту, яка була втрачена за роки експлуатації.


Німецьке обладнання й технологія натягування арматури

-Після завершення першого етапу робіт, розпочнеться другий – на іншій частині проїзду мосту, - інформує Михайло Деренько. – Буде обмежено проїзд автотранспорту з правого берега на лівий. Орієнтовно з червня почнуть обмежувати рух транспорту. Зовнішні елементи конструкцій також приведуть до належного стану, посилять їх несучу здатність, відновлять технічні характеристики.

Як ремонтують міст Метро через Русанівську протоку

Фото, відео Марія Лисенко, "Вечірній Київ"

Пряме посилання на новину: https://vechirniykiev.com.ua/news/mist-metro-remontuyut-za-unikal-noyu-tekhnolohiyeyu-proizd-vidkryyut-voseny?fbclid=IwAR2ECxiG_fL2mEZAEJCZY_sJt6vBeO6JKEyYuCn3jWcOzBTqACodvsLQF7M

Перейти до спискуВерсiя для друку