Головна  →  Новини  →  14 січня 2019

Комунальна корпорація «Київавтодор» інформує!

Комунальна корпорація «Київавтодор» інформує!

У засобах масової інформації та соціальних мережах поширюється інформація про виконання ямкового ремонту на вул. Пимоненка начебто з порушенням технологічного процесу:

https://ukranews.com/…/607219-v-kieve-ukladyvayut-asfalt-pr…
https://zik.ua/…/u_kyievi_osvoily_novitnyu_tehnologiyu_po_u…
https://informator.news/v-sety-poiavylos-vydeo-kak-rabochy…/

Комунальна корпорація "Київавтодор" інформує, що на відео, на яке посилаються ЗМІ, знято виконання АВАРІЙНОГО ЯМКОВОГО РЕМОНТУ за допомогою рециклера – один з методів, який використовується у зимову пору року для ліквідації аварійно-небезпечних руйнувань дорожнього покриття і забезпечення безпеки руху транспорту.

Використання мобільних установок - рециклерів – для ремонту у холодну пору року є європейською практикою, яку з 2015 року використовують і підприємства «Київавтодору». Гарячі рециклери розраховані на ремонт невеликих площ, а їх використання надає можливість виконувати ремонт асфальтобетонного покриття при низьких температурах, оскільки суміш не охолоджується під час її доставки до місця виконання робіт.

Головною перевагою мобільних установок для рециклінгу асфальту є те, що вони здатні перетворювати старий асфальт в нову асфальтобетонну суміш безпосередньо на місці ремонту дорожнього покриття, що істотно знижує витрати, пов’язані з вивезенням старого асфальту на утилізацію, закупівлю нової партії асфальтобетонної суміші і доставкою її на місце виконання робіт. Після процесу переробки виходить якісна асфальтобетонна суміш, готова до укладання.

Також до переваг рециклерів можна віднести мобільність і простоту транспортування, універсальність в поєднанні зі значною економією часу, а головне – грошових коштів, оскільки тонна регенерованої асфальтобетонної суміші коштує в рази дешевше, ніж тонна нової суміші, виготовленої на асфальтобетонному заводі.

Звертаємо увагу, що під час виконання робіт працівники шляхово-експлуатаційного підприємства використовували газову горілку для підготовки покриття, що ремонтується, а також віброплиту для подальшого ущільнення асфальтобетонної суміші.
Сподіваємося, що після роз`яснень зрозуміло, що роботи були виконані з дотриманням технологічних вимог і для забезпечення безаварійного руху транспорту.

Перейти до спискуВерсiя для друку