Головна  →  Новини  →  28 грудня 2018

«Київавтодор» влаштовує чотири нові острівці безпеки

«Київавтодор» влаштовує чотири нові острівці безпеки

В Оболонському районі столиці на вулицях Зої Гайдай, Маршала Малиновського, Героїв Дніпра та Йорданській тривають роботи з влаштування острівців безпеки для пішоходів.

Враховуючи постійне збільшення кількості автомобілів у місті, питання безпеки пішоходів є вкрай актуальним. Саме тому комунальною корпорацією «Київавтодор» впроваджуються важливі заходи щодо підвищення безпеки руху по вулично-дорожній мережі Києва.

Нові чотири модульні підвищені острівці безпеки на потенційно небезпечних пішохідних переходах – важливий крок у цьому напрямку: тепер пішоходи зможуть безпечніше і комфортніше перетинати проїзну частину, здійснивши, у разі необхідності, зупинку на острівці безпеки.

Також подбали дорожники і про людей з вадами зору – на підходах до переходу буде влаштовано тактильну плитку для кращого їх орієнтування у міському середовищі і недопущення випадкового виходу на проїзну частину.

Слід зазначити, що однією з переваг модульної конструкції острівця являється можливість його демонтажу і повторного встановлення, наприклад, для виконання ремонту дорожнього покриття або внесення змін в організацію дорожнього руху.

Перейти до спискуВерсiя для друку