КМДА Київська міська державна адміністрація


12 грудня 2018

5 КАНАЛ: "СТОЛИЧНА ЗИМОВА ЕПОПЕЯ: ЧИ ГОТОВИЙ КИЇВ ДО ОБІЦЯНИХ ХУРТОВИН"

5 КАНАЛ: "СТОЛИЧНА ЗИМОВА ЕПОПЕЯ: ЧИ ГОТОВИЙ КИЇВ ДО ОБІЦЯНИХ ХУРТОВИН"

Випробування негодою. За добу Київ може накрити до 20-ти сантиметрів опадів. Хуртовині давали раду як могли: ще о 5-й ранку на вулиці вивели понад 600 одиниць снігоприбиральної техніки та більш як 500 комунальників, які вручну прибирали сніг. Долучитися до роботи столична влада запросила і власників приміщень. Тих, хто не розчищає сніг біля своїх будівель – штрафують. Наскільки впоралися з негодою та як кияни самотужки розчищали снігові замети – бачили кореспонденти "5 каналу".

Подробиці дивіться в відео за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=VI_f7BJHMew&feature=youtu.be

Дмитро Пулін напередодні дізнався про потужні снігопади та ймовірні затори. Тому і власну автівку заздалегідь вирішив залишити вдома.

"Снігом встигло засипати, і дуже значно засипати. Чистять, чистять. Зараз помічав машини, тому чистять дороги і дуже непогано чистять", – зазначає киянин.

 

Від учорашнього дня комунальники ще й досі не припиняли працювати. Все для того, щоби розчистити вулиці від снігу.

Черговий майстер Деснянського району – Віталій Юр – переконаний, що на своїй ділянці сніг встигатиме прибирати. Адже торік отримали нову техніку та збільшили бригади чергових.

"Техніки достатньо, техніка нова, надійна, перевірена. Задіяно всього близько 80 працівників. Це по всьому ШЕУ. На ручному прибиранні шість бригад, близько 33 осіб", – пояснює черговий майстер.

Та киян лякає не лише сніг, а й ожеледиця.

Оператор диспетчерського центру моніторингу транспорту та збору інформації Михайло Нітченко в онлайн-режимі відстежує роботу снігоприбиральної техніки. Розповідає – на 11-ту годину вулиці міста від опадів вже прибрали понад три сотні машин.

"Зелені – виконують поточні завдання, жовті – в режимі очікування. Червоні – з ними тимчасово обриви зв'язку. Ми можемо подивитися номер машини, марку машини і для чого вона призначена. Також, якій організації вона належить", – пояснює оператор.

Щоб розвантажити автошляхи, столична влада просить водіїв пересідати на громадський транспорт. І застерігає: автівки, припарковані на узбіччях – евакуюватимуть.

У разі посилення снігопаду увечері в’їзд вантажівок до столиці обмежать. Водночас балансоутримувачів територій, як комунальних, так і приватних, просять вчасно розчищати сніг та бурульки. Порушникам це влетить у копійку.

"Території, прилеглі до будівель, повинні очищати власники будівель. В протилежному разі – штраф 1800 гривень. Інспекторська служба у складі близько 100 осіб зараз відпрацьовує превентивно, попереджує", – наголошує заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

"Вже о 4:50 техніка "Київавтодору" була виведена на вихідні позиції. Також уночі, як на проїзній частині, так і на тротуарах, було виконано превентивну обробку сіллю і пісково-соляною сумішшю, щоб запобігти небезпеці", – пояснив гендиректор "Київавтодору" Олександр Густелєв.

Сніг йтиме в Києві до п'ятниці, і замети можуть сягати 20-ти сантиметрів. Очікується хуртовина, пориви сильного вітру та ожеледиця.

Наталка Юрчук, Валерія Павленко, Олена Сорокіна, Анна Несевра, "5 канал"

Пряме посилання на статтю: https://www.5.ua/kyiv/stolychna-zymova-epopeia-chy-hotovyi-kyiv-do-obitsianykh-khurtovyn-182886.html?fbclid=iwar0ys4bxklfsugbvaayb5bvll3okqhon98z0acbuimgqcr1nlpwpv9dgs0q



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.