КМДА Київська міська державна адміністрація


28 листопада 2018

Завершується 2018 рік, і комунальна корпорація «Київавтодор» вже формує плани на дорожньо-будівельний сезон 2019 року

Завершується 2018 рік, і комунальна корпорація «Київавтодор» вже формує плани на дорожньо-будівельний сезон 2019 року

Одним з важливих об’єктів стане будівництво автомобільної дороги між вул. Довбуша та Броварським проспектом, розпочати яке заплановано наступного року.

На сьогоднішній день єдиним транспортним сполученням мікрорайону ДВРЗ є вул. Алматинська. Цьогоріч вперше за понад 50 років на цій вулиці були проведені масштабні роботи з капітального ремонту. Оновлення торкнулося не тільки проїжджої частини вулиці, а й тротуарів, зовнішнього освітлення, шляхопроводу, який розташований на цій вулиці і капітально не ремонтувався з 1959 року. Повний комплекс робіт з капітального ремонту вул. Алматинської буде завершено у наступному році.

Проте, щоб якісно покращити транспортне сполучення мікрорайону, необхідно будівництво нової дороги, яка з’єднає мікрорайон ДВРЗ з Броварським проспектом. У 2016 році комунальною корпорацією «Київавтодор» були розпочаті проектні роботи.

В рамках проекту передбачається збільшити протяжність автодороги на 2,57 км, провести реконструкцію проїзної частини вулиць Вільхової, Макаренка і Довбуша та здійснити будівництво нової ділянки між вул. Довбуша та Броварським проспектом. Крім того, враховуючи зростаючу кількість велосипедистів, проект нової дороги передбачає наявність велосипедних доріжок загальною площею понад 9 тис кв м.

Повний комплекс робіт з будівництва дороги буде завершено у 2020 році.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.