Головна  →  Новини  →  5 листопада 2018

Міст Патона відзначає ювілей! 65 років тому, 5 листопада 1953 року, міст ім. Є.О. Патона було введено в експлуатацію

Міст Патона відзначає ювілей! 65 років тому, 5 листопада 1953 року, міст ім. Є.О. Патона було введено в експлуатацію

Міст Патона є однією зі справжніх окрас Києва, без якої просто неможливо уявити столицю. Саме цей міст, який з’єднав правий та лівий береги Києва, став першим у світі суцільнозварним мостом.

Довжина мосту складає 1543 метри, висота - 3,6 м, споруда складається з 26 прогонів, під час монтажу яких було зварено 10668 м швів (!).

Для киян зі стажем міст Патона назавжди асоціюватиметься з численними трамвайними маршрутами, які до 2004 року курсували по мосту, що у багатьох і до нині викликає ностальгічні спогади.

Зрозуміло, що за 65 років чимало змінилося в столиці, в тому числі і що стосується кількості автомобільного транспорту та відповідно навантаження на споруду. За 65 років міст, звісно, переживав ремонтні роботи, проте для повномасштабної реконструкції завжди бракувало коштів.

На сьогоднішній день міською владою та Національною академією наук України вживаються реальні кроки щодо вирішення питання з реконструкцією мосту.

Так, вже триває спеціальне комплексне обстеження мосту, яке планується завершити до кінця поточного року, після чого, з урахуванням рекомендацій Інституту електрозварювання ім. Є.О. Патона, буде підготовлено технічне завдання на розробку проектно-кошторисної документації реконструкції мосту.

Перейти до спискуВерсiя для друку