КМДА Київська міська державна адміністрація


31 жовтня 2018

"Київавтодор" повністю готовий до зимового періоду

"Київавтодор" повністю готовий до зимового періоду

Про це в ефірі 5 каналу заявив генеральний директор комунальної корпорації «Київавтодор» Олександр Густєлєв.

«З 370 одиниць техніки зимового утримання 352 одиниці, тобто 95%, вже повністю «вдягнуті» у зимове обладнання і очікують на перший сніг. Інші 5% спецтехніки - також технічно готові, проте зараз, враховуючи теплу погоду у столиці, ще задіяні на дорожньо-будівельних роботах. У разі погіршення погодних умов переобладнання такої техніки на зимовий варіант триває декілька годин, не більше», - повідомив очільник корпорації.

Крім того, до початку зимового періоду КК «Київавтодор» за кошти міського бюджету закупила 54 одиниці нової техніки – це 44 снігоприбиральні машини на базі трактора та 10 мінінавантажувачів зі снігоочисним обладнанням. Таким чином, загалом упродовж зимового періоду 2018-2019 років сніг у столиці прибиратимуть 424 одиниці спеціальної техніки Київавтодору.

За словами Олександра Густєлєва, також на сьогоднішній день комунальні підприємства, що входять до складу "Київавтодору", завершують процедуру укладання договорів з підприємствами різної форми власності на залучення допоміжної техніки на випадок сильних затяжних снігопадів у столиці. «Це ще майже 150 одиниць спецтехніки, яку Київ зможе залучити у разі необхідності», - зазначив О. Густєлєв.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.