Головна  →  Новини  →  29 жовтня 2018

Хрещатик: Не страшний столиці сніг

Хрещатик: Не страшний столиці сніг

В осінньо-зимовий період примхам стихії у місті протистоятимуть 370 одиниць техніки

44 одиниці нових тракторів та 10 мінінавантажувачів зі снігоочисним обладнанням закупила столична влада для КК «Київавтодор» до наступної зими. Загалом комунальними підприємствами «Київавтодору» до осінньо-зимового періоду підготовлено 370 одиниць техніки. Частину з них кияни змогли побачити на виставці спецтехніки, що відбулася біля Національного комплексу «Експоцентр України».

Марія КАТАЄВА «Хрещатик»

полоса

В експозиції, приуроченій до Дня автомобіліста та дорожника, представили 225 одиниць як нової, так і капітально відремонтованої техніки. Зокрема для зимового утримання, ремонту асфальтного покриття, виконання будівельних робіт, нанесення дорожньої розмітки, а також іншу техніку. Це спецавто всесвітньо відомих компаній SCHMIDT, BUCHER, CRAFCO, Hofmann, LineLazer,Wirtgen, VOGELE, МАN, Mercedes, JSB тощо. Також на виставці показали техніку нещодавно відновленого на виконання доручення Київського міського голови Віталія Кличка підрозділу гідротехнічних споруд у структурі комунальної корпорації «Київавтодор». Зокрема, гідромонітори, станція насосна перекачувальна та інше обладнання. 

«Тут бачимо техніку, яку щоденно використовують у своїй роботі для ремонту та утримання вулично-дорожньої мережі столиці. З урахуванням початку зимового періоду, окрему увагу приділено снігоприбиральній техніці. Зокрема є багатофункціональна снігоприбиральна техніка із боковими відвалами до 3-х метрів для прибирання магістральних вулиць міста. А ще техніка, оснащена сніговим відвалом зі змінним кутом роботи, малогабаритні підмітально-прибиральні машини зі змінним обладнанням та сніговим відвалом для утримання тротуарів та вузьких вулиць столиці, – розповів заступник голови КМДА Дмитро Давтян. – Звісно, потреба у техніці ще є, але в останні роки Київ активно її закуповує. І результати цього ми всі бачимо на вулицях і дорогах». 

Він висловив сподівання, що готовність дорожників допоможе столиці без пригод пережити погіршення погодних умов. 

Як зазначив генеральний директор КК «Київавтодор» Олександр Густєлєв, уся ця техніка дозволить оперативніше та якісно прибирати столичні вулиці, проїзди і тротуари, особливо у зимовий період. 

«Із 2014 року парк спеціальної техніки «Київавтодору» поповнився 221 одиницею техніки. Із них 158 – техніка для зимового утримання дорожньої мережі. Також підприємства корпорації завершують укладання договорів із організаціями на залучення допоміжної прибиральної техніки на випадок затяжних потужних снігопадів та виникнення надзвичайних ситуацій. Планується укласти договори на залучення до 150 одиниць техніки. Загалом у осінньо-зимовий період 2018-2019 років цілодобово у місті чергуватиме 424 одиниці снігоприбиральної техніки», – розповів Олександр Густєлєв. 

За його словами, КК «Київавтодор» закупила вже 90% від необхідних обсягів піску та солі, аби вдало пройти зимовий період. Усього місту необхідно майже 35 тисяч тонн солі та 46 тисяч тонн піску для обробки вулично-дорожньої мережі.

Пряме посилання на статтю: http://kreschatic.kiev.ua/ua/5167/art/1540484057.html?fbclid=IwAR1rCKmvie2piYuE86m0TCC1kFyRGBMXTU-ce6xAT_LXhJsWpuxMMQvg1SA

Перейти до спискуВерсiя для друку