Головна  →  Новини  →  28 серпня 2018

Вечірній Київ: "Чим пишається вулиця Леонтовича: нововведення"

Вечірній Київ: "Чим пишається вулиця Леонтовича: нововведення"

Генеральний директор комунальної корпорації «Київавтодор» Олександр Густєлєв розповів, що поряд з ремонтом великих магістралей новий рівень комфорту та безпеки отримують старовинні затишні вулички Києва. Яскравий приклад - відремонтовані вулиці Леонтовича та Ярославів Вал, які кардинально змінили свій вигляд.

-Після ремонту на вул. Леонтовича комфортно та безпечно відчуватимуть себе всі учасники дорожнього руху: і водії, які їздитимуть новим якісним дорожнім покриттям, влаштованим з полімерасфальтобетону, і пішоходи, які користуватимуться відремонтованими тротуарами і безпечними пішохідними переходами, і велосипедисти, для яких влаштована велосмуга, - зазначив Олександр Густєлєв. - Окрема увага під час ремонту була приділена створенню належних умов для людей з обмеженими можливостями. Так, на впорядкованій зоні для паркування автомобільного транспорту передбачені місця для паркування людей з обмеженими можливостями, а для безпеки пересування людей з вадами зору на підходах до всіх пішохідних переходів влаштовано тактильну плитку.

За словами Олександра Густєлєва, якого цитує прес-служба "Київавтодору" у Фейсбук, одне з головних нововведень на вулиці Леонтовича - це розширення тротуару до рівня смуги для паркування, завдяки чому пішохода, який переходить вулицю, краще видно і його не закривають припарковані автомобілі. Крім того, завдяки звуженню на перехресті проїжджої частини знижується швидкість автомобілів, а також водії не зможуть паркуватися прямо на перехресті.

Зазначимо, що в рамках капітального ремонту на вулиці Леонтовича також встановлено нові опори зовнішнього освітлення з сучасними енергозберігаючими LED – світильниками, влаштовано декоративне штучне освітлення, встановлено антипаркувальні стовпчики, нові дорожні знаки тощо.

Пряме посилання на статтю: https://vechirniykiev.com.ua/news/chym-pyshayet-sya-vulytsya-leontovycha-novovvedennya

Перейти до спискуВерсiя для друку