Головна  →  Новини  →  27 грудня 2017

Вечірній Київ: "Топ- 5 досягнень Київавтодору: ремонти, мости і красиві тротуари"

Вечірній Київ: "Топ- 5 досягнень Київавтодору: ремонти, мости і красиві тротуари"

Київ - впевнений лідер по темпу ремонту дорожньої інфраструктури в Україні. Цьогоріч в рамках реконструкції, капітального, поточного (середнього) ремонту та ремонту прибудинкових територій у столиці відремонтовано 301,4 км покриття. Топ- 5 досягнень комунальної корпорації «Київавтодор» очами журналістів «Вечірнього Києва».

Капітальні ремонти

Суттєвий ріст об’ємів робіт з реконструкції та капітального ремонту. Нове якісне дорожнє покриття на проспектах Повітрофлотському, Глушкова, бульварі Дружби Народів, Русанівській Набережній, вулицях Васильківській, Раїси Окіпної, Митрополита Андрея Шептицького, Набережно-Корчуватській, Григорія Сковороди, Михайла Бойчука, Михайлівській та багатьох інших. Водії вже оцінили!


Вдвічі більше середнього ремонту

Другий рік поспіль суттєве збільшення об’ємів робіт з поточного (середнього) ремонту суцільним покриттям. Вулиці Лагерна, Прирічна, Мостицька, Героїв Космосу, Березняківська, Анни Ахматової, Ревуцького, Грекова, Йорданська, Колекторна, Петлюри, Тетяни Яблонської, Либідська площа, загалом 93 об’єкти, що вдвічі більше, ніж у 2016 році.


Мости та шляхопроводи

Вперше за багато років в столиці відремонтовано 20 мостів та шляхопроводів, у тому числі шляхопроводи на просп. Науки, Одеській площі, Каховські шляхопроводи №1 та №2 біля метро «Лівобережної», шляхопровід на Либідській площі, шляхопровід на Великій Кільцевій дорозі біля ст. Новобілічі, міст Патона, міст Метро через р. Дніпро, Парковий пішохідний міст.


Естетичні тротуари

Тротуари столиці змінюються. На відремонтованих вулицях все частіше використовується тротуарна плитка різної кольорової гами. Зокрема на одній з головних вулиць столиці  Володимирській - від вул. Льва Толстого до вул. Б. Хмельницького. Проте такими красивими "хідникими" можуть похвалитися не лише в центральних районах.


Безпечні переходи

Втілення проектів, спрямованих на підвищення безпеки дорожнього руху, а також комфорту киян та гостей столиці, зокрема влаштування  підвищених пішохідних переходів, переходів на бруківці з червоно-білих ФЕМів, нанесення розмітки нерегульованих пішохідних переходів черво-білим пластиком, початок реалізації програми з влаштування острівців безпеки на пішохідних переходах тощо.

До речі, вперше в Україні в  Києві в рамках експерименту на Оболоні по вул. Олександра Архипенка  облаштували сучасні острівці безпеки.

Пряме посилання на статтю: https://vechirniykiev.com.ua/news/top-5-dosyahnen-kyyivavtodoru-remonty-mosty-i-krasyvi-trotuary

Перейти до спискуВерсiя для друку