Головна  →  Новини  →  10 серпня 2015

Комунальна корпорація «Київавтодор» здійснює поливання доріг столиці у посиленному режимі

Комунальна корпорація «Київавтодор» здійснює поливання доріг столиці у посиленному режимі

Завдяки цим заходам автодорівці намагаються запобігти передчасному руйнуванню та деформації асфальтобетонного покриття, що призводить до збільшення витрат з бюджету на його відновлення.

Проте, проблемою залишається рух великовагового автотранспорту на дорогах Києва. Комунальна корпорація «Київавтодор» вже неодноразово звертала увагу учасників дорожнього руху на необхідність дотримання постанови Кабінету Міністрів України від 27.06.2007 № 879 «Про заходи щодо збереження автомобільних доріг загального користування» та розпорядження Київської міської державної адміністрації від 07.07.2012 № 1173 «Про обмеження руху великовагового автотранспорту на вулицях і дорогах м. Києва у зв’язку з підвищенням температури повітря», згідно з яким в столиці з 10.00 до 22.00 діє обмеження руху великовагових транспортних засобів на вулично-дорожній мережі м. Києва в період, коли температура повітря більше ніж +28ºС. Переміщення вантажівок по дорогам столиці при такій температурі повітря приводить до незворотних деформацій дорожнього покриття.

Але, на жаль, підприємства комунальної корпорації «Київавтодор» продовжують фіксувати непоодинокі випадки порушення нормативних актів. Так, лише в Шевченківському районі столиці 09 серпня з 13.00 до 17.00 працівниками КП ШЕУ району при патрулюванні вулично-дорожньої мережі було виявлено 13 великогабаритних автомобілів, які рухались по вул. Олени Теліги в обох напрямках, а саме: від вул. Кирилівської в напрямку вул. Довженка –  4 автомобілі,  від вул. Мельникова – 9 автомобілів.

Комунальна корпорація «Київавтодор» ще раз звертає увагу всіх учасників дорожнього руху на необхідність дотримання постанови Кабінету Міністрів України від 27.06.2007 № 879 «Про заходи щодо збереження автомобільних доріг загального користування», розпорядження Київської міської державної адміністрації від 07.07.2012 № 1173 «Про обмеження руху великовагового автотранспорту на вулицях і дорогах м. Києва у зв’язку з підвищенням температури повітря» та закликає до відповідального ставлення до спільного майна – вулично-дорожньої мережі міста.

Перейти до спискуВерсiя для друку